Radius: Fra
Radius:
km Set radius for geolocation
Søg

Brætspilsfestival går online i år 

Brætspilsfestival går online i år 

DUI-LEG og VIRKE gennemfører brætspilsfestivalen på trods af COVID-19 situationen

I år har DUI-LEG & Virke været nødt til at tænke i nye baner. Deres 7. brætspilsfestival bliver afholdt lørdag den 30. januar 2021, men pga. COVID-19 situationen kan den ikke afholdes på vanlig vis.

“Normalt plejer vi at samle op mod 200 deltagere til brætspil på en skole i Ølstykke. I år vil vi afvikle den som en online version”, fortæller festivalsansvarlig, Morten Lyager fra Ølstykke.

Foreningen har siden Corona-pandemiens start, afholdt flere mindre brætspilsarrangementer på nettet. Det er på ingen måde det samme som at møde fysisk, men det er nu alligevel meget hyggeligt, og klart bedre end ikke at spille. Der spilles på en hjemmeside, der har mange af de gode brætspil som en virtuel version. Samtidig med der spilles, bliver der hyggesnakket over en videoportal.

Der er også fordele ved at være online. Alle DUI-afdelinger i hele landet kan være med, hvilket betyder, at flere af dem er begyndt at tage brætspil til sig. Nogle af dem er sågar blevet medarrangører af festivalen i år, således at de har fået afdelingerne i København, Lolland, Odder og Struer med.

Morten Lyager håber på rigtig mange deltagere.

Deltager man i DUI´s spillecafe, er det gratis at være med. Her spilles kun for sjov, der er samtidig fokus på den sociale hygge. Ønsker man at deltage i en af deres 4 turneringer, hvor der spilles om præmier, koster det lidt at være med. Her er en præmiesum på over 5.000 kr., plus en masse sponsorgaver.

Kender man ikke brætspillene, er det ikke noget problem. Det er muligt for deltagerne at få hjælp til at komme i gang. De øver de kommende 2 fredage kl. 18-22. Find mere information om, hvordan man deltager på vores hjemmeside www.braetspilsfestival.dk

De gennemfører normalt brætspilsfestivalen over en weekend i uge 4, men online-versionen kører over 2 gange om lørdagen. Første del er kl. 10-16, her er der gang i spillecafeen og de indledende turneringer. Kl. 18-22 afvikles finalerne i turneringerne, og der spilles videre i spillecafeen.

Vil du med?
Tilmeld dig på hjemmesiden:
www.braetspilsfestival.dk